Favorit in elk jaargetijde

Nieuw: Favorit LGX Sublime SB, dé aflak voor lange termijn onderhoud!

banner_favorit_lgx_sublimesb

 

Maak kennis met de nieuwe Favorit LGX Sublime SB van Drenth Verven. Ontwikkeld volgens de nieuwste technieken op het gebied van gesiliconiseerde alkydharsen. De Favorit LGX Sublime SB is geschikt voor het afwerken van alle voorbehandelde houten, metalen of kunststof delen in buitenomstandigheden. Ramen, deuren, kozijnen, goten en boeiborden zijn weer voor jaren als nieuw met deze nieuwe gesiliconiseerde hoogglans aflak van Drenth Verven.

 

Kenmerken Favorit LGX Sublime SB

 • onderhoudstermijn van 10 jaar mogelijk
 • sublieme verwerking
 • superieure vloeiing
 • mooie bolle glans
 • uitstekende dekking & hechting

 

De LGX Favorit Sublime SB is verkrijgbaar in ieder gewenste kleur via het Color Impression kleurenmengsysteem in 1 en 2,5 liter verpakkingen. Leverbaar via de Drenth verkooppunten.

Uw Favorit in elk jaargetijde: Favorit LGX All Year

Banner_Favorit_All_Year
15-03-2017

 

Dé aflak voor ieder jaargetijde, dat is de Favorit LGX All Year. Onder vrijwel alle weersomstandigheden en temperaturen kan de Favorit LGX All Year gebruikt worden. Lakken tijdens natte of koude dagen kan dus gewoon met onze nieuwe aflak!

 

Kenmerken Favorit LGX All Year

 • Gemakkelijk verwerkbaar vanaf 0°C.
 • Uitstekende vloei, ook in donkere kleuren.
 • Uitstekende (kanten) dekking.
 • Mooie bolle glans.
 • Na 2 uur geen condens-/ regenschade meer.
 • Zeer snelle doordroging bij alle temperaturen (al kleefvrij na 2,5 uur)
 • Topkwaliteit in duurzaamheid

De Favorit LGX All Year is verkrijgbaar in elke gewenste kleur via het Color Impression kleurenmengsysteem in 1 en 2,5 liter verpakkingen. Verkrijgbaar via de Drenth Verven verkooppunten.

Nelf/ Koopmans trekt je de winter door

4 januari 2016

 

Nelf trekt je de winter door in ScanCovery Trial

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maar liefst 2 teams trekken Nelf momenteel de winter door en trotseren de kou in de ScanCovery Trial.

 

De 2 Nelf teams rijden in de sportklasse. Team 80 Ferro Forte bestaat uit vader en zoon Paul en Myron Dokter, Team 59 Fanconi Anemie uit: vader en zoon Jan en Alexander Alberts.

De teams zamelen geld in voor een aantal goede doelen:

 • Fanconi Anemie (FA) een zeer zeldzame aangeboren aandoening die kan leiden tot beenmergfalen en kanker.
 • Spibi Foundation geeft kinderen die geboren zijn met een ‘open ruggetje’ een steuntje in de rug bij het opgroeien.  
 • De Nije Stichting een inloophuis voor iedereen die kanker heeft (gehad) én hun naasten!

 

De ScanCoveryTrial is een uniek autosportevenement waarbij een race- of rallylicentie niet nodig is. De huidige editie wordt gereden van zaterdag 2 januari tot en met zondag 10 januari 2016. De tocht gaat in 8 dagen tijd kris kras door het prachtige Scandinavië, ruim 6.500 kilometer en dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen welke kunnen dalen tot wel -40°C. 

 

Hemink Servicecenter officiële groothandel voor Drenth Verven

4 februari 2014

 

Vanaf heden is Drenth Verven ook verkrijgbaar bij Hemink Servicecenter in Rijssen.

 

Hemink Servicecenter is een groothandel die zich vooral toespits op de zzp’er en particulier, kwaliteit, goede service en een scherpe prijs zijn hierbij belangrijke voorwaarden.

 

Hemink Servicecenter zocht, gezien de huidige marktomstandigheden, voor haar afnemers naar een verfmerk met een mooie prijs- en kwaliteitverhouding. Drenth Verven voldeed daar precies aan. Het is een vooraanstaand Nederlands verfmerk, met een aantal bijzondere kwaliteitsproducten voor een nette prijs.

 

“We zijn er van overtuigd dat Hemink Servicecenter, als nieuw distributiepunt, een positieve bijdrage levert aan de beschikbaarheid van de Drenth kwaliteitsproducten in Overijssel.” zo omschrijft dhr. Sluijer, sales managervoor Drenth, de nieuwe samenwerking.

 

Binnenkort wordt het dealernetwerk van Drenth Verven verder uitgebouwd om de verkrijgbaarheid van de Drenth producten te vergroten.  

 

Hemink Servicecenter Drenth Dealer 

 

Foto bijschrift: v.l.n.r. Willie Scholten (bedrijfsleider Hemink Servicecenter), Johan Sluijer (sales manager Drenth Verven), Stefan Nijsink (commercieel medewerker Hemink Servicecenter)

Voor een optimaal rendement moet alles in één keer goed

Paul Dokter in eigen fabriek. Nelf/ Koopmans/ Drenth Verven in Marrum

18 maart 2013 

 

Marrum - Tegen de verdrukking in boekt P.K. Lakfabrieken (van 1885), kortweg Koopmans Verf, prima resultaten. De Friese verffabrikant moet opboksen tegen grote jongens als Sikkens, Sigma, Histor en Flexa, maar slaagt wonderwel in dermate te groeien dat nieuwbouw niet kan uitblijven. Directeur/eigenaar Paul Dokter weet waaraan zijn onderneming het succes dankt: flexibeler en slagvaardiger dan de concurrentie, een mentaliteit van "niet lullen maar poetsen" en vooral het aanboren van nieuwe markten en het ontwikkelen van producten waarmee die markten worden bediend. 

 

Lees hier het complete artikel. (uit: Zakenspiegel editie maart/april 2013)

Johan Sluijer gaat Drenth Verven op de kaart zetten

Marrum, 15 januari 2013

 

Vanaf begin januari is Johan Sluijer als Sales Manager Drenth Verven op de weg om Drenth Verven meer bekendheid te geven in Nederland.

 

Drenth Verven is een vooraanstaand Nederlands verfmerk, met een aantal bijzondere producten zoals de in het najaar geïntroduceerde Pastolex Ultramat of de polyurethaan lakken Favorit LGX Urethaan Satin en Gloss. De aflakken met een snelle doordroging. In combinatie met de Favorit LGD Grondlak SD is het mogelijk om te gronden en te aflakken in één dag. Drenth Verven is een verfmerk met een prima prijs/kwaliteitverhouding. Punten die Sluijer landelijk onder de aandacht gaat brengen bij de bestaande Drenth dealers. Daarnaast gaat Sluijer het landelijk dealernetwerk van Drenth Verven verder uitbouwen om de verkrijgbaarheid van de Drenth producten te vergroten.

 

De verfwereld is voor de 36-jarige Sluijer geen onbekend terrein. Verf kreeg hij van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Door de jaren heen heeft hij alle facetten van de schilderswereld meegekregen.

 

Bericht ook in de media via Schildersvak.nl

Verffabriek wil uitbreiden in Marrum

22 december 2012

 

MARRUM - Ondanks overcapaciteit in de markt wil P.K. Koopmans Lakfabrieken in Marrum uitbreiden. Voor verdere expansie is een nieuwe hal nodig.

 

Vooral in de zuivelsector profiteert Koopmans van een investeringsgolf. De gewenste opslaghal van 3000 à 5000 vierkante meter mag ruim €1 miljoen kosten. Grond is er al. Die werd vijftien jaar geleden gekocht toen Koopmans na 111 jaar uit Ferwert vertrok en neerstreek in het buitengebied van Marrum. Toch is het geen uitgemaakte zaak dat de nieuwbouw in Marrum komt. ,,Sinds de brand bij Chemiepack in Moerdijk ligt ons soort bedrijven onder een vergrootglas. Terwijl onze verffabriek daarmee in niets te vergelijken is'', aldus directeur Paul Dokter.

 

Klik hier voor het complete artikel. (Bron: Leeuwarder Courant)

Pastolex Ultramat, dé nieuwe mineraal matte binnenmuurverf

1 november 2012

 

 

Pastolex Ultramat is de jongste loot uit het Pastolex muurverven assortiment van Drenth Verven.

 

Pastolex Ultramat is een emissie- en oplosmiddelvrije mineraal matte binnenmuurverf op basis van siliconenharsemulsie. Deze hoogwaardige, uitstekend dekkende muurverf geeft in één laag het gewenste doodmatte eindresultaat. Toe te passen op plafonds en wandoppervlakten zoals pleisters, beton, gips, en glasvlies enz.

 

Pastolex Ultramat is verkrijgbaar in 5 en 10 liter verpakking in wit en lichte kleuren via het Drenth Colour Impression kleurenmengsysteem. Alle Pastolex Muurverven zijn te betrekken via Drenth Verven grossiers.

Drenth Verven op SGA Gorinchem

Drenth Verven dit jaar met stand op Schilder- Glas en Afbouwdagen in Gorinchem van 25 t/m 27 oktober a.s.

 

De Drenth stand staat in het teken van de Pastolex Superacryl SW, deze is nog verder verbetert! Pastolex Superacryl SW heeft een langere opentijd gekregen waardoor een mooie egale afwerking mogelijk wordt ook in moeilijke binnenomstandigheden met veel strijklicht. Superacryl SW voldoet ruimschoots aan Klasse 1, de hoogste schrobvastheidsklasse volgens DIN 13300.

 

Daarnaast wordt het alle seizoenen systeem van Drenth Verven onder de aandacht gebracht: Favorit LGX All Seasons in combinatie met Favorit LGD Grondlak SD. Gronden en aflakken in 1 dag.

 

Daarnaast zijn er acties om bij "de tijd" te blijven.

 

Kortom kom kijken in stand 175!

Nieuwe afbijt Wenfex Super

Met de introductie van de biocidevrije Wenfex Super hebben wij opnieuw een krachtig werkende afbijt op de markt gebracht.

 

De nieuwe Wenfex Super is een snelwerkend afbijtmiddel, geschikt voor het verwijderen van zowel 1- als 2-componenten verven. Wenfex Super is een diepwerkende afbijt en is ondanks de krachtige oplossende werking moeilijk ontvlambaar.

 

Wenfex Super is standaard verkrijgbaar in de verpakkingen: 375ml, 750ml, 2,5 en 5 liter via de Nelf en Drenth Verven groothandels. Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van de verkooppunten.

Favorit LGX All Seasons, de nieuwe 4 seizoenen aflak

DV Marrum BV introduceert een toevoeging op het assortiment Favorit LGX producten. Dit keer gaat het om een 4 seizoenen aflak: “Favorit LGX All Seasons”.

 

De Favorit LGX All Seasons kan het hele jaar door voor al het buitenschilderwerk worden gebruikt, ook bij lage temperaturen (vanaf 0°C). De zeer goede verwerkbaarheid van de Favorit LGX All Seasons zorgt, zonder veel inspanning, voor een mooi eindresultaat met een zeer hoge glans. Maar niet alleen het optische eindresultaat is van een hoog niveau, ook de duurzaamheid is van een ongekende kwaliteit. Deze wordt nog verder verbeterd door de Favorit LGX All Seasons te combineren met de Favorit LGX Grondlakken.

 

Favorit LGX All Seasons is als basis wit/P, TR en D in 1 en 2,5 liter verkrijgbaar en als GL en RD in 1 liter verpakking beschikbaar voor het Drenth Colour Impression kleurmengsysteem.

 

Klik hier voor de Favorit LGX All Seasons verkooppunten bij u in de buurt.

Drenth Verven definitief in Marrum

Schildersvakkrant 17-06-2010

 

MARRUM – Tevreden kun je Paul Dokter wel noemen. De voormalige verkoopdirecteur van Herfst & Helder nam in 2006 verffabrikant Nelf, Koopmans en Drenth Verven in Marrum over. Sindsdien gaan de zaken goed. Er was alleen een vervelend akkefietje: een andere partij claimde ook rechten op het verfmerk Drenth. Daar is nu een einde aan gekomen. Lees meer.

Snel zoeken:

Vind snel productinformatie, technische informatiebladen, brochures, enzovoort: