Favorit in elk jaargetijde

1. Wat is de optimale natte laagdikte voor de grond- en aflakken?

De optimale natte laagdikte voor alle buitenlakken en grondlakken is: 70-90 mu. Deze laagdikte is simpel te bereiken door met een normale kwast te schilderen en niet teveel te verdelen.

 

Optimale natte laagdikte

Wanneer de producten binnen de optimale natte laagdikte worden aangebracht is binnen enkele minuten de zeer hoge vloeiing van de producten zichtbaar.

 

Te lage natte laagdikte

Wanneer de producten beneden de optimale natte laagdikte worden aangebracht duurt beduidend langer voordat de vloeiing zichtbaar wordt.

 

Wanneer de producten in een te dunne (en/of sterk verdunde) natte laagdikte worden aangebracht (laagdikte <55-60 mu) trekken de producten dermate snel aan dat kwaststrepen zichtbaar blijven.

 

Te hoge natte laagdikte

Wanneer de producten ruim boven de optimale natte laagdikte worden aangebracht neemt de kans op een “zakker” in bijvoorbeeld sponningkant toe.

 

Wanneer zeer hoge natte laagdikte (120 mu of meer) worden aangebracht kan onder sommige omstandigheden een lichte doordrogingsvertraging optreden. Afhankelijk van het product, kleur en omgevingstemperatuur kan dit oplopen van 30 minuten tot 1,5 uur.

Snel zoeken:

Vind snel productinformatie, technische informatiebladen, brochures, enzovoort: